Jag har inte fått ett e-postmeddelande med länk till nollställning av lösenord. Var kan jag hitta det?

Kontrollera din skräppost om du inte har fått “Nollställ lösenord” länken från 123kort i din inkorg. Om du trots det inte kan hitta vårt e-postmeddelande, kan du be om det igen på vår hemsida genom att gå till inloggningssidan, skriva in din e-postadress och trycka på länken “Glömt lösenord” på efterföljande sida.

Fortfarande frågor? Kontakta oss